2 Април 2020

Уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување

Во „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 86/2020 од ден 01.04.2020 година објавена е Уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување. Според оваа Уредба се утврдува дека извршителите се должни да запрат со...
31 Март 2020

Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додадена вредност за време на вонредна состојба

Би сакале да Ве информираме дека во  „Службен весник на Република С. Македонија“ бр. 82/2020 од ден 27.03.2020 година објавена е Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додадена вредност за време на вонредна состојба која се...
27 Март 2020

Уредба со законска сила за примена на Законот за стечај за време на вонредна состојба

Во  „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 76/2020 од ден 24.03.2020 година објавена е Уредба со законска сила за примената на Законот за стечај за време на вонредна состојба.
27 Март 2020

Уредба со законска сила за примена на Закон за данокот на добивка за време на вонредна состојбa

Во  „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 79/2020 од ден 26.03.2020 година објавена е Уредба со законска сила за примена на Законот за данокот на добивка за време на вонредна состојба.
26 Март 2020

Пресметка на плата и надоместоци за време на вонредна состојба

При сегашната вонредна состојба во која делуваме, а во насока на утврдување на пресметката на платата и надоместоците за време на отсуство од работа би сакале да Ве информираме за следното:
24 Март 2020

Работа во време на полициски час

Во  „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.74/2020 од ден 23.03.2020 година објавена е Одлука за измени и дополнувања на одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна Македонија.  
20 Март 2020

Мерки на заштита и поддршка на економијата и компаниите

Согласно основните одредби од уставот на Република Северна Македонија член 125 и член 126, Претседателот донесе Одлука за прогласување на вонредна состојба на територијата на Република Северна Македонија заради спречување на ширење и справување со...
19 Јули 2018

Повисока минимална плата во Република Македонија од јули 2018 година

Министерството за труд и социјална политика во Службен весник број 126/18 ја објави новата прилагодена висина на минималната плата во бруто износ на ниво на Република Македонија.
23 Ноември 2016

Како да пресметаме плата при отсуство од работа?

Најчести дилеми околу пресметките на плата во случај на отсуство заради одмори, боледувања и други причини.
5 Септември 2016

14 КОМПАНИИ ОД РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПРОГЛАСЕНИ ЗА НАЦИОНАЛНИ ШАМПИОНИ ПРИ ЕВРОПСКИТЕ БИЗНИС НАГРАДИ 2016/2017 СПОНЗОРИРАНИ ОД РСМ

14 КОМПАНИИ ОД РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПРОГЛАСЕНИ ЗА НАЦИОНАЛНИ ШАМПИОНИ ПРИ ЕВРОПСКИТЕ БИЗНИС НАГРАДИ 2016/2017 СПОНЗОРИРАНИ ОД РСМ   РСМ честита за одличноста покажана во престижното доделување на награди  

Pages