Тамара Габер
Асистент за бизнис развој

Biography

Повеќе од 2 години искуство во администрација и бизнис развој.

News articles

Четврт пакет економски мерки за справување со последиците од КОВИД - 19 донесени од Влада на РСМ

28 Септември 2020
Ве известуваме дека на владина седница од 27.09.2020 година се донесени следните економски мерки за надминување на економските  последиците од Корона вирусот COVID-19: Мерка 1: Поддршка за исплат...

Уредба со законска сила за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самстојна дејност

8 Април 2020
Би сакале да Ве информираме дека во „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 92/2020 од ден 06.04.2020 година објавена е Уредба со законска сила за финансиска поддршка на физички лица ко...

Нов износ на минимална нето плата за период април 2020 - јуни 2020 година

3 Април 2020
Во “Службен весник на Република Северна Македонија” бр.88/2020 од ден 03.04.2020, објавена е Уредба со законска сила за примена на Законот за минимална плата со која се утврдува висината на минималн...

Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додадена вредност за време на вонредна состојба

31 Март 2020
Би сакале да Ве информираме дека во  „Службен весник на Република С. Македонија“ бр. 82/2020 од ден 27.03.2020 година објавена е Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додаде...

Пресметка на плата и надоместоци за време на вонредна состојба

26 Март 2020
При сегашната вонредна состојба во која делуваме, а во насока на утврдување на пресметката на платата и надоместоците за време на отсуство од работа би сакале да Ве информираме за следното: ...

Мерки на заштита и поддршка на економијата и компаниите

20 Март 2020
Согласно основните одредби од уставот на Република Северна Македонија член 125 и член 126, Претседателот донесе Одлука за прогласување на вонредна состојба на територијата на Република Северн...