Македонија
Languages

Languages

Специјалист за пресметка на плати

Друштво за ревизија РСМ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје, објавува оглас за работно место: Специјалист за пресметка на плати за канцеларија во Скопје:

Опис на работно место

Вработениот ќе ги има следниве работни одговорности:

 • Прави подготовка и контрола на добиени основни податоци за вработените од Асистентот и клиентот;
 • Изработува пресметка врз основа на добиените податоци за пресметка на плата;
 • Изработка на извештаи за пресметката и доставување до клиентот;
 • Изработка на месечна декларација и годишен извештај и нивно доставување до Управата за јавни приходи;
 • Комуницира со клиентот за прашања поврзани со добиените податоци и пресметката на плата;
 • Помага во процеси поврзани со ИТ;

Критериуми за работно место

Кандидатот треба да ги исполнува следните критериуми:

 • Високо образование;
 • Добро познавање на MS Office, посебно на MS Excel;
 • Добри познавања од областа на ИТ;
 • Владеење на странски јазик – англиски;
 • Добри аналитички способности;
 • Уредност;
 • Одговорност;
 • Умешност да се работи со голем обем на информации;
 • Работа во куси временски рокови;
 • Исполнителност;
 • Способност за индивидуална и тимска работа;
 • Одговорна и лојална личност;
 • Позитивен став.

 

Добра ИТ подготвеност и искуство од областа на пресметка на плати, ќе се смета за предност.

 

Вашата професионална биографија и мотивационо писмо, како и копија од уверение и/или диплома за завршено високо образование можете да ги доставите на следната e-mail адреса: [email protected] со задолжителна назнака „За работно место: Специјалист за пресметка на плати

Датум на огласот: 20.2.2018

Прием на апликации до: 20.3.2018

Огласот трае до 20.03.2018 година, а изборот ќе се изврши во рок од 30 работни дена по истекот на рокот за пријавување.

 • САМО апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.

 

Друштво за ревизија РСМ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје

Ул.„Даме Груев“ бр.8, Дом на воени инвалиди, 5-ти кат, Скопје

 Контакт телефон: +38923233301

 

Office information

Главна канцеларија

Даме Груев 8, 1000 Скопје, Р. Македонија