Македонија
Languages

Languages

1 Мај 2020

Уредба со законска сила за изменување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за работните односи

Би сакале да ве информираме дека во „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 113/2020 од ден 01.05.2020 година објавена е Уредба со законска сила за изменување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за работните односи за...
29 Април 2020

Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите заради исплата на платите за месеците април и мај

Би сакале да Ве информираме дека во „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.111/2020 од ден 28.04.2020 година објавена е Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза...
8 Април 2020

Уредба со законска сила за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самстојна дејност

Би сакале да Ве информираме дека во „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.
7 Април 2020

Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите од приватниот сектор

Во „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 93/2020 од ден 07.04.2020 година објавена е Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите од приватниот сектор погодени од здравствено-економската криза предизвикана од...
3 Април 2020

Нов износ на минимална нето плата за период април 2020 - јуни 2020 година

Во “Службен весник на Република Северна Македонија” бр.88/2020 од ден 03.04.2020, објавена е Уредба со законска сила за примена на Законот за минимална плата со која се утврдува висината на минималната нето плата за месеците април, мај и јуни 2020...
2 Април 2020

Уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување

Во „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 86/2020 од ден 01.04.2020 година објавена е Уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување. Според оваа Уредба се утврдува дека извршителите се должни да запрат со...
31 Март 2020

Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додадена вредност за време на вонредна состојба

Би сакале да Ве информираме дека во  „Службен весник на Република С. Македонија“ бр. 82/2020 од ден 27.03.2020 година објавена е Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додадена вредност за време на вонредна состојба која се...
27 Март 2020

Уредба со законска сила за примена на Закон за данокот на добивка за време на вонредна состојбa

Во  „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 79/2020 од ден 26.03.2020 година објавена е Уредба со законска сила за примена на Законот за данокот на добивка за време на вонредна состојба.
27 Март 2020

Уредба со законска сила за примена на Законот за стечај за време на вонредна состојба

Во  „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 76/2020 од ден 24.03.2020 година објавена е Уредба со законска сила за примената на Законот за стечај за време на вонредна состојба.
26 Март 2020

Пресметка на плата и надоместоци за време на вонредна состојба

При сегашната вонредна состојба во која делуваме, а во насока на утврдување на пресметката на платата и надоместоците за време на отсуство од работа би сакале да Ве информираме за следното:

Pages